Mandle jsou universální a velmi výživné

Mandle jsou universální a velmi výživné

Nízkosacharidové stravování je v současnosti velkým trendem. Lidé totiž díky tomuto způsobu stravování zjistili, že nemusí hladovět pro to, aby zhubli. Toho využilo mnoho žen i mužů, kteří tímto způsobem rapidně ztrácí svou tělesnou hmotnost. Zajímavé přitom je, že se ztrácí nejenom přebytečný tuk, avšak mnohdy i svalová hmota. Když je však tohle stravování podchycené zdravým pohybem, případně posilováním, není třeba obávat se o svalovou hmotu. Co je další výhodou, je odvodnění organismu, které není vhodné naprosto u nikoho.

mandle na stole

Spolu s tímto stravováním přišlo do módy mnoho potravin, které se dříve v takové míře nepoužívaly. Příkladem je třeba mandlová mouka 1kg Naklíčeno, která se používá v opravdu velkém množství. Důvodem je náhrada klasické bílé pšeničné mouky, která do nízkosacharidového stravování zkrátka nepatří. O to více si lidé užívají toho, že mandle mají obecně hodně tuku, a proto jsou po nich déle nasycení. Přitom fantazii se meze nekladou, pokud jde o využití mandlové mouky.

V jakých receptech se dá využít?

  • Pečivo = klasická houska s příměsí mandlí je neuvěřitelná pochoutka
  • Sladké zákusky = nepřeberné množství zdravějších náhražek sladkého
  • Zahušťování = do omáček nebo polévek
  • Zvyšování kalorického příjmu = různé mléčné nápoje

strom mandloň

Je zřejmé, že tuto surovinu stojí za to využít. Nemusíte přitom nutně zapadat od nízkosacharidového stravování, abyste mohli okusit to, jak se z této mouky peče. Stačí vám k tomu nějaký přiměřený recept, který respektuje to, že byste chtěli péct i třeba z klasické pšenice. Taková kombinace, a tedy mandlí a pšenice, sice není zrovna to nejlepší, pro co se můžete rozhodnout, ale je zřejmé, že zvýšením podílu zdravých tuků uděláte tělu lepší službu, než kdybyste konzumovali jenom vymletou a obyčejnou pšenici. Využití této suroviny je vskutku zajímavé, a proto stojí za to koupit si velké 1kg balení a začít péct.